Börja måla

Det är roligt att ha en kreativ hobby, det är många överens om. Vissa tycker om att spela musik, vissa tränar som hobby och andra tycker om att teckna. Att börja teckna eller måla är rogivande för själen. Det är närmast terapeutiskt att ha en vit duk framför sig som man sedan fyller med ett bestämt motiv eller en abstrakt känsla. Många vittnar om att de mår bättre när de ägnar sig åt en sysselsättning som inte har någon solklar “poäng”, utan som bara är till för njutnings skull. Först och främst handlar det om att hitta en väg att frigöra sin kreativitet – få inspiration här nedan.

artists brushes

artists brushes

Bli rik på din hobby

När man väl har hittat sitt kreativa utlopp är det lätt att skena iväg. Ponera exempelvis att du har fastnat för att måla landskap i akvarell, som en av de gamla Smögenmålarna. Det är rogivande och ger dig konstnärlig inspiration men det går inte att sticka under stol med att färg, penslar och canvas kostar. Självklart kan man komma på billiga kreativa hobbys, som till exempel att teckna med kol på vanligt papper som ett billigare alternativ, men då förlorar man något samtidigt. För att du istället ska ha chans att bli rik både på upplevelsen och se ditt saldo på bankkontot växa rekommenderar vi dig att kolla om din hobby kan vara lönsam. Detta kan vara svårt att avgöra själv men professionella människor inom factoring och konst kan hjälpa dig att avgöra om du kan lyckas få in en slant på dina målningar. Det skadar inte att kolla läget, i alla fall.

konstian2.se

Måla för din egen skull

När man väl börjar ägna sig åt ett konstnärligt uttryckssätt är det lätt att bli egensinnig. Det finns många myter om konstnärer och hur de är och beter sig. Många är nog påhittade men en del saker stämmer. Flera framgångsrika människor vittnar om att de har blivit bra genom att alltid ägna sig åt sin passion utan att kompromissa. Det är lätt att lockas till att tillfredsställa andra, men då kan det personliga värdet i ens skapande gå förlorat. Visst behöver man ta hänsyn till marknadens krafter om man vill tjäna in en slant, men det är rentav dumdristigt att låta dessa nyckfulla krafter bli ens vägledare i allt. Om du väljer att börja måla och försöka tjäna pengar på det finns bara en väg att gå – du måste vara sann mot dig själv. Idag eftersträvar folk genuinitet med en annan frenesi än tidigare. Kompromissa aldrig med dig själv och din konst.

gazeti